robekcool, Rysy sa trzy jedna centralnie nad nakolem, nastepna w poblizu progu, trzecia w okolicy tylnich drzwi, jask sie drzwi otworzy to na tym kancie.
środkowy zagłówek OII FL z kratką
Zwiń
X
-
środkowy zagłówek OII FL z kratką
Ostatnio po raz pierwszy przewoziłem moim samochodem 5 osób (razem ze mną oczywiście). Chciałem przedtem wysunąć środkowy zagłówek, który dotąd był wciśnięty do oporu i tu okazało się, że za bardzo się nie da, a dokładnie da się tylko trochę (znacznie mniej niż boczne) tak, że pasuje raczej na szyje niż na głowę oraz że wysunięty zagłówek w żadnym punkcie nie "zaskakuje", ma bowiem tylko jedno nacięcie na rurce wkładanej w oparcie kanapy (to nacięcie zaskakuje w pozycji całkowicie opuszczonej). Samochód jest pięciomiejscowy (jak wszystkie nowe OII z kratką). Dodam, że zagłówek ma oznaczenie części (mała karteczka schowana w dziurkę na dolnej powierzchni zagłówka) i jest na nim napisane, że to zagłówek środkowy, a na bocznych - że jest to zagłówek boczny. Czyli czymś się różnią.
Mimo to mam wątpliwości, czy nie jest to jednak jakiś bubel po prostu. A może to część przeróbek do kratki? Samochód jest w wersji Mint, nie ma więc podłokietnika, ale sama kratka jest od wersji z podłokietnikiem (blacha od kratki ma nacięcie pozwalające otwierać podłokietnik). A może tak jest zawsze z takimi zagłówkami (np. żeby nie zasłaniać widoku przy cofaniu bez pasażera)? Instrukcja jednak sugeruje, że środkowy zagłówek ma dwie pozycje (ale ja mam na nim tylko jedno nacięcie).
Czy ktoś z Was, kto ma podobną wersję (bez tylnego podłokietnika), ale bez kratki może napisać, jak jest u niego z tym zagłówkiem? Ciekawe też jak jest w Ambiente/Elegance (czyli z podłokietnikiem)?
-
Komentarz